Πολιτική Ασφάλισης Οχημάτων

insurance Policy Ασφαλιστικές καλύψεις

Οι τιμές ενοικίασης περιλαμβάνουν:

Μικτή ασφαλιστική κάλυψη (CDW), με συγκεκριμένο ποσό απαλλαγής, που ορίζεται ανάλογα την κατηγορία του οχήματος και μειώνει την ευθύνη του ενοικιαστή σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς, στο ενοικιαζόμενο όχημα.

Το ποσό της απαλλαγής, διαμορφώνεται ανάλογα την κατηγορία, στα παρακάτω ποσά:
-Κατηγορία Economy & Medium 300,00 €
-Κατηγορία Full-sized & Family 500,00 €
-Κατηγορία SUV, Cabrio, Μίνιβαν & Minibus 800,00 €

Ασφάλιση προς τρίτους για σωματικές βλάβες ανά θύμα, με κάλυψη έως 1.200.000 ευρώ.

Ασφάλιση αστικής ευθύνης για υλικές ζημιές ανά συμβάν, με κάλυψη έως 1.200.000 ευρώ.

Προσωπικό ατύχημα οδηγού και επιβαινόντων στο ενοικιαζόμενο όχημα, με κάλυψη έως και 5.000 ευρώ.

Ασφάλεια κλοπής & πυρός, για ολική ή μερική απώλεια.
Η ασφάλεια κλοπής ωστόσο, δεν καλύπτει κλεμμένα αντικείμενα του πελάτη, εντός του οχήματος.

 

Roadside Assistance Οδική βοήθεια και αντικατάσταση οχήματος

Η εταιρία μας, σε συνεργασία με την INTERAMERICAN και την ELPA, παρέχει οδική βοήθεια όλο το 24ωρο, στο νησί της Κρήτης.

Οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσετε με το αυτοκίνητό σας ή στην ατυχή περίπτωση ατυχήματος, θα πρέπει να το αναφέρετε αμέσως στην εταιρία ενοικίασης, της οποίας οι αριθμοί τηλεφώνου αναγράφονται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας και οι πληροφορίες παρέχονται πάντα κατά την παράδοση, από τους εκπροσώπους μας.

Η εταιρία μας  θα λάβει την κλήση σας ανά πάσα στιγμή και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε περίπτωση μηχανικής βλάβης που δεν υπόκειται σε άμεση επισκευή ή σοβαρού ατυχήματος με μερική ή ολική καταστροφή του οχήματος, το αυτοκίνητό σας θα αντικατασταθεί με άλλο ίδιας ή μεγαλύτερης κατηγορίας, εντός 24 ωρών, από την ώρα αναφοράς του συμβάντος.

Η εταιρία ωστόσο, διατηρεί το δικαίωμα να διερευνήσει τις συνθήκες ενός ατυχήματος ή μιας βλάβης και να μην προχωρήσει σε αντικατάσταση, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η χρήση του εκμισθούμενου οχήματος, δεν ήταν σύμφωνα με τους όρους και την πολιτική ενοικίασης της εταιρίας.

 

Tire ReplacementΚλαταρισμένο ελαστικό

Σε περίπτωση που κλατάρει κάποιο ελαστικό  κατά τη διάρκεια της ενοικίασης, η αντικατάσταση του κλαταρισμένου ελαστικού με το εφεδρικό (ρεζέρβα) είναι καθαρά αρμοδιότητα του οδηγού και δεν καλύπτεται σε καμία περίπτωση από την οδική βοήθεια.

Εφόσον το ελαστικό τρυπίσει υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης (όχι σε οδήγηση εκτός δρόμου), ο οδηγός απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη και το κόστος επισκευής του ελαστικού, φέρει η εταιρεία (τα έξοδα θα καλύπτονται εφόσον προσκομισθεί απόδειξη).

Για να απαλλαγεί ο ενοικιαστής από οποιαδήποτε επιβάρυνση, θα πρέπει να ενημερώσει την εταιρία και να αντικαταστήσει άμεσα το κλαταρισμένο ελαστικό με το εφεδρικό (ρεζέρβα).

Ο ενοικιαστής δεν καλύπτεται, εάν επιμένει να οδηγεί με κλαταρισμένο λάστιχο!

 

Driving conditions car rental autocretaΠροϋποθέσεις οδήγησης

Ενημερώνουμε τους πελάτες μας ότι όλα μας τα οχήματα, προορίζονται αποκλειστικά για οδήγηση σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους!

Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής, οδηγήσει το όχημα ενοικίασης εκτός δρόμου ή σε οποιονδήποτε άλλο μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο ή χωματόδρομο (π.χ Μπάλος, κλπ.), δεν παρέχεται απολύτως καμία ασφαλιστική κάλυψη και ο ενοικιαστής φέρει την πλήρη ευθύνη, για τυχόν ζημιές ή φθορές που μπορεί να προκληθούν στο όχημα ενοικίασης , καθώς και για τον καθαρισμό απο λάσπη, σκόνη κ.λπ., στο εσωτερικό και εξωτερικό του οχήματος.

Δεν υπάρχει δυνατότητα παροχής οδικής βοήθειας, σε περίπτωση που το ενοικιαζόμενο όχημα, οδηγείται εκτός ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

 

car accident report autocreta car rentals Σημαντικές συμβουλές σε περίπτωση ατυχήματος 

Στην ατυχή περίπτωση ενός ατυχήματος ή ζημιάς στο ενοικιαζόμενο όχημα, ανεξάρτητα από την ευθύνη, ο ενοικιαστής υποχρεούται να ενημερώσει την εταιρεία ενοικίασης, αμέσως και οποιαδήποτε ώρα.

Το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, καθώς και η ασφαλιστική εταιρεία, θα πρέπει επίσης να ειδοποιηθούν από την εταιρεία ενοικίασης, προκειμένου να συνταχθεί μια δήλωση ατυχήματος, σε πραγματικό χρόνο.

Στη δυσάρεστη περίπτωση τραυματισμών, ο ενοικιαστής θα πρέπει να καλέσει αμέσως την αστυνομία και το ασθενοφόρο.

Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς, ζημιές/φθορές στο ενοικιαζόμενο όχημα ή ζημιές/φθορές σε ιδιοκτησίες τρίτων που ενδέχεται να προκύψουν, σε περίπτωση μη έγκαιρης ειδοποίησης προς την εταιρεία ενοικίασης, καθώς επίσης και για οποιαδήποτε επισκευή του εκμισθούμενου οχήματος, χωρίς την επίσημη συγκατάθεση και έγκριση της εταιρείας AUTOCRETA.

Εάν το συμβάν δεν καταγραφεί από την φροντίδα ατυχημάτος της ασφαλιστικής μας εταιρείας ή από την αστυνομία, ή σε περίπτωση που ο ενοικιαστής εγκαταλείψει τον τόπο του ατυχήματος χωρίς προειδοποίηση, όλες οι παραπάνω ασφαλιστικές καλύψεις ακυρώνονται.

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η ασφάλεια σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τους τροχούς, τα ελαστικά, τις ζάντες, το κάτω μέρος του οχήματος, ζημιές ή φθορές που μπορεί να προκληθούν στο όχημα κατά τη διάρκεια οδήγησης εκτός δρόμου (χωματόδρομους όπως ο Μπάλος, κλπ.) και φθορές από ζώα.

Ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για τυχόν φθορές στο εσωτερικό του οχήματος, στον ειδικό εξοπλισμό (GPS, παιδικά καθίσματα, κλπ.) καθώς επίσης και για την απώλεια ή φθορά του κλειδιού του οχήματος, το κόστος του οποίου κυμαίνεται από 70 μέχρι 400 ευρώ, ανάλογα τον τύπο του κλειδιού.

Ζημιές ή φθορές που μπορεί να προκληθουν στο εκμισθούμενο όχημα από αμέλεια του οδηγού (καμμένος συμπλέκτης, γρατζουνιές από κλαδιά δέντρων, στάθμευση σε πεζοδρόμια, κ.α), προφανείς πράξεις παραβίασης ή βανδαλισμού, οδήγηση σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ή άλλων ουσιών, παραχώρηση του οχήματος σε τρίτο πρόσωπο, που δεν αναγράφεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο, οδήγηση εκτός Κρήτης, αγνόηση δείκτη υπερθέρμανσης ή άλλων προειδοποιήσεων, ο ενοικιαστής είναι καθόλα υπεύθυνος και επιβαρύνεται εξολοκλήρου το κόστος των επισκευών.

Ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν, λόγω παραβίασης του διεθνούς Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ΔΕΝ καλύπτονται από καμία ασφαλιστική εταιρία.